Uncategorized

Kampen mot flatchest.

13.08.21 fikk jeg mitt tredje kull. 5 små nøster. Ganske tidlig reagerte jeg på at Waya var så flat i brøstet, og tenkte på en oppdretter kollega som hadde to unger med flatchest.. men slo det fra meg.. neida.. jeg hadde vel ikke en katt med dette.. dagene gikk og når de nå beveget seg mer rundt var jeg ikke i tvil. Jeg kjente tydelig at her var det flatt og såg hun ble fort sliten når kravlet rundt ihht de andre søsknene.

Jeg bestilte time hos veterinær, og beskjeden var klinkende klar ” her er det klart flatchest” men hun er jo enda frisk og rask, og tilstanden kan snu. .. jeg blir vist massasje jeg skal gi henne med å kneppe forsiktig inn ribbeina i lette trykk..

Jeg ringer min mentor som ikke har hatt kattunger med dette, men som alltid gir Solveig gode råd og tips (jeg er sååå takknemlig for å ha henne og spør til råds)

Jeg sender melding til Anette som jeg vet har vert borti det, som også gir meg råd ut fra sine erfaringer. Jeg er også takknemlig for at Anette er ei åpen dame som deler sine erfaringer både positive og negative.

Så får jeg tips fra mor til en annen oppdretter kollega Kine, som forteller at valper har de god erfaringer med å gi hvetekimolje. (Er glad dere alle deler erfaringer med meg og gidder å høre på meg)

Så nå har vi ordnet transport for hvetekimolje imorgen (ja noen bor der man ikke skulle tro nokon kunne bu) .

Har lagt mykere underlag til kattungene for å ha det mest mulig mykt og minske presset på brøstet.

Massert to ganger i 5 min intervaller etter kom hjem fra veterinær og har tenkt å ta en siste massasje før natta

I morgen starter jakten på målebånd på butikkene her inne.. jeg vil måle avstand på ribbeina før og etter massasje for å se om det blir en endring på sikt. (Jada kattungen vokser, men man kan jo måle seg til ett snitt)

Det sies at de første 4 ukene er mest kritisk.. vi får se.. dette innlegget vil bli redigert med oppdateringer på hele prosessen. Og hva vi ender opp med som sluttresultat. Jeg vet enda ikke hvordan reisen til Waya ender, men skal ivertfall gjøre mitt ytterste for at hun kanskje kan klare seg videre.

Ved interesse for temaet så følg oss gjerne videre.

Legg inn en kommentar