Sheltien- hunden som smiler

Smiler Sheltien på ekte? Flere hundeeksperter sier ja, men det er ikke nødvendigvis det samme smilet som vi gjør når vi smiler. Vi kan gå tilbake til ulven og hundepsykologi som da kan gi oss ett mer presist svar i hva sheltien gjør når den smiler til oss.

En selvsikker, alfahund vil sjelen smile. De har ikke noe ønske om å underkaste seg til noen. Og siden sheltien vanligvis er milde og underdanige hunder, er det mer sannsynlig at du vil se de smile også. Og om man ser på oss mennesker så er det i sosiale settinger vi også smiler.

Sheltien har mange «smil» og den kan også blotte øvre tanngard og tenner mot oss i sitt smil. Det smilet har ingenting med underdanighet og gjøre, men er ett tegn på agresjon sier mange. Men om vi tenker oss om så har både hunde rog ulver ansiktsuttrykk, feks blottlagte tenner for å vise aggresivitiet, og holdningen ellers viser hensikten. Men når en hund smiler, så trekker den også munnvikene horisontalt inn som er ett underdanigt smil. Og da er ikke hunden truende. Det uttrykket forkaster mulig aggresjon, og kan sammenlignes med oss mennesker. At sheltien er inteligent vet envher sheltie eier, og at dette med å lese oss mennesker kan ha gitt sheltien gaven med å kunne smile til oss kan nok diskuteres, men er en mulighet for at kan være en av grunnene til at den setter seg ned og gliser mot oss.

Forskere idag har også innsett at pattedyrene opplever følelser som frykt, tristhet, sinne, lykke, sjalusi og forlegenhet. Det er en seier i seg selv at noen av vitenskapens menn har innsett dette, som enkelte av oss dyre elskere har påstått over lengre tid.

Ekspertene har også konkludert med at hunden sitt smil kan bli ekte smil over tid, da også pga våre ytre påvirkninger med oppmuntring og rosende ord og handlinger når de setter opp smilet sitt. Man kan også lære de å smile på komando, noe som ligger lett for sheltien som har en tendens til å sette seg ned å smile med hele munn og hjertet.

Som enhver sheltie eier vet, har sheltien til og med sans for humor. Hunder ler ved å vokalisere en slags huffende lyd. En studie som undersøkte hvordan avspilling av disse lydende ble bekreftet at hadde en beroligende effekt på hundene. Om du som sheltie eier bruker tid på å observere sheltien din, se etter smil, huffete bjeffing så vil du snart se sheltien på disse punktene er unik. Og det sies at en gang sheltie eier alltid sheltie eier, jeg tror det er noe sannhet i dette. Selv har jeg stort sett hatt gjetere, men ingen av de har vert like morsomme og enkle som sheltiene.

Sheltie Smil 🙂