Om Maine Coon

Maine coonen er en rase som stammer fra Amerika, den regnes også for å være den største tamkatten i verden.

Hvordan rasen oppsto er man ikke helt enig om, men historiene rundt det er flere og morsomme.Det sie at de oppsto som en krysning av vaskebjørn og katt (vaskebjørn på engelsk racoon og derav navnet maine coon) , andre mener den oppsto pga de norske vikingene som hadde med seg norsk skogkatt over på tokt og at den derifra ble krysset med storer katteindivider i amerika. Som nordmann liker jeg jo å holde en knapp på den historien med vikingen.. slik at man som nordmann har en liten finger med i spillet på denne vakre rasen.

Gemytt messig er Maine Coonen rolig og bedagelig den blir ofte kalt for den milde kjempen og den er også generelt sett snill og medgjørlig. Skal du derimot ha en Maine Coon må du foreberede deg på at du neppe har noe privatliv.. de elsker å være med deg over alt, og de er også glad i vann så de kan gjerne om de får lov besøke deg i dusjen eller hjelpe med oppvask o.l  De trives også godt innendørs, de kan også knytte gode vennskap med hunder og andre firbeinte individer.

Det er en stor rase, det har i senere tid blitt fokus på vekt og lengde på rasen i diverse fora og jeg vil derfor ikke her gå inn på ve3rken vekt eller lengde av hva somer innafor. de er som oss mennesker, noen er store, noen er små osv. vekta på en mco kan variere fra 4 kg til 15 kg som voksne individer. Hannene er selvsagt også her større en hunnene, men det er like normalt å være både i øvre og nedre skikte. Men genrelt er de store individ i lengden.

De har semilang pels og personlig er min erfaring at det er en lettstelt rase. Man trenger ikke børste ofte, men det er lurt å vende pus til børsten uansett. både mtkp stell av pelsen men også for å slippe så mye hår liggende under pelsbytte.

Rasen har ofte en ekstrå tå.. som man kaller for polydactyle.. en mutasjon (noen kaller denne ekstra tåa for skipskatt, men det er da en mutasjon som oppstår og ingen egen rase pga den ekstra tåa) man kan idag som oppdfretter i regi av FIFE som vi er ikke bruke polydactyle i vårt oppdrett, men man kan registrere sine katter i TICA, hvor de anerkjenner de polydactyle kattene.

Du kan lese mer om Maine Coon kattens historie og annen informasjon om rasen her : http://www.mainecooneducation.com/index.php/en/