Pels stell før utstilling

Avfetting

Før du bader katten, sørg for at alle floker er ute av pelsen før det tilsettes vann, det har en tendens å floke enda mer om det gnikkes og gnir på en floke.

så er det å sette igang.. skyll katten, sett inn Swarfega håndrens eller annen god avfettings shampoo, kms sin renseshampoo er også god til dette. og en mildere variant en Swarfega. la dette virke ett par minutt før du skyller GODT.

Har man feks en hann med fetthale må også denne avfettes godt.

Vasking

Nå skal katten vaskes, man kan da om katten har endel fett i pelsen gå for en renseshampoo igjen eller zalo eller en god vanlig katteshampoo som feks k9 shampoo.

Bland shampooen/såpa ut i ei flaske vann feks 1/10 deler og helle over katten før du såper den godt inn.. Så skal det skylles godt og grundig igjen.

Fargeshampoo for å fremme kattens farge.

Man må da først se hvilke farge din katt har før man velger fargeshampoo, da disse inneholder pigmenter som fremhever ønsket farge katten skal vise.

Blå og creme katter Blå/lilla shampoo, ved mye rufisme kan en blåshampoo være aktuell for å få bort noe av denne rufismen også
Hvite/sølv katter : her kan en blåshampoo gjøre nytten, men det finnes også egne whitening shampooer på markedet som er ypperlig å bruke på disse fargene
Bruntabby, røde og skilpadder med mye rødt: Mahogny, gylden fargeshampoo for å fremheve glød og dybde.
sorte katter eller padder med mye sort : Så finnes det en sort shampoo som er ypperlig til dette, som også kan dekke over feks solbleka pels fra sol.
Det finnes flere gode fargeshampooer på markedet for dyr, spør på din lokale dyrebutikk eller se på Petster.no
SKYLL GODT UT også her.

Balsam: Noen foretrekker å bruke balsam andre ikke, om du velger å gå for en balsam så velg en lett, ikke tyngende variant.

Til slutt:

Når du tror du har skylt godt nok ut, skyll litt til.

Noen tar som siste finish en kork eddig i en liter vann i siste skyllerunde for å gi glans og textur. Dette er noe man bør føle seg frem for å finne ut hva som passer for deg og din katt. Men uansett husk å skyll også denne blandingen GODT ut.

Tørk og Føhn.

Bruk gjerne ett microfiber håndle i første tørkerunde når katten kommer ut av dusjen, så kan du gå over til ett frottè håndle.

Så er det føhneren sin tur, husk at om du ikke har en blåser beregnet på dyr så ha en svak varme og ikke hold føhneren på en plass for lenge. Blås katten helt tørr mens du børster den for å få ut floker og struktur, spesielt vikitg her er mage, krage og bukser, og gjerne halen.

Det er flere som velger å ikke føhne katten, pass da på at katten ikke fryser og husk den trenger ei god stund på å bli helt tørr.

Da er det bare å pakke med seg børster, pudder og evt tørrshampoo til pelstell når du kommer frem på utstillingsplassen 🙂